Nieuwe activiteiten in Sluis 751

Nieuwe activiteiten in Sluis 751
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Aangeleverd

Deze maand starten er weer verschillende nieuwe activiteiten in Sluis 751. Mensen kunnen aansluiten bij een praathuis voor anderstaligen en leerzame workshops zoals gebarentaal, schilderen of kaarsen maken. De activiteiten worden georganiseerd door Welzijn Velsen en men kan gratis deelnemen.

Het Praathuis voor anderstaligen in Sluis 751
Wilt u de Nederlandse taal beter leren spreken? Kom oefenen in Het Praathuis voor anderstaligen!
Vanaf 20 september is er elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur Het Praathuis in Sluis 751. Met begeleiding door getrainde vrijwilligers praten we bijvoorbeeld over berichten in de krant en over onderwerpen die de deelnemers bezighouden. Zo oefenen we samen om (beter) Nederlands te spreken.

Deelname is gratis. Meer weten? Mail naar deruyter@welzijnvelsen.nl of loop even bij Sluis 751 binnen.

Wijkworkshops in Sluis 751
In september starten de Wijkworkshops in Sluis 751. Elke 2e en 4e dinsdag van de maand is er een creatieve of informatieve workshop voor volwassenen waarvoor u als wijkbewoner zelf een idee kunt aandragen. Alleen meedoen mag natuurlijk ook!

26 september
Kaarsen makenMaak zelf een kaars met geur- en kleurstof in een mooie kaarsvorm.

10 oktober
SchilderenLeer de beginselen van het schilderen en maak een eigen kunstwerkje.

24 oktober
Gebarentaal- We beginnen bij de basis! Leer uzelf voor te stellen en elkaar een fijne dag te wensen in gebarentaal.

Elke wijkworkshop begint om 13.00 uur en eindigt om 14.30 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Zelf een idee voor een workshop?
Heeft u nou ook een leuk idee waarmee u anderen wilt inspireren? Is er een leuk onderwerp waarover u iets wilt vertellen of meer wilt weten? Vertel uw idee aan ons en we gaan er samen mee aan de slag!

Meer informatie & aanmelden
U kunt zich per workshop aanmelden. Stuur voor meer informatie en aanmelden een e-mail naar deruyter@welzijnvelsen.nl . Of loop even bij Sluis 751 binnen, Lange Nieuwstraat 751 in IJmuiden.

De wijkworkshops in Sluis 751 zijn een initiatief van Reakt, Stichting BuitenGewoon en Welzijn Velsen.

Over Sluis 751
Sluis 751 is een unieke gastvrije plek voor álle Velsenaren. In het hart van IJmuiden vind je verschillende maatschappelijke organisaties onder één dak. Zij geven je graag informatie, advies en ondersteuning.

Sluis 751 is ook de plek waar je elkaar ontmoet, ontspant, recreëert en wat kunt eten en drinken. Waar je kunt herstellen, re-integreren, ontwikkelen en weer actief kunt worden.
Kom eens langs, je bent van harte welkom!