Sportweekend 23 en 24 september

Sportweekend 23 en 24 september
HCV'90

Arie Slagboom

De voetballers uit Velsen zijn begonnen met hun eerste competitieweekend. Hier de resultaten van het sportweekend op een rijtje.

Derdeklasser Stormvogels kon de overwinningenreeks uit de bekercompetitie voort te zetten en wist de streekderby tegen de zaterdagvoetballers van het Heemskerkse ADO’20 met een 2-0 overwinning af te sluiten. De doelpunten werden gescoord door Jan Koridon en Thomas Scholten. IJmuiden verloor de uitwedstrijd tegen Zandvoort met 5-1. De zaterdagvoetballers van VSV gingen zaterdag 23 september flink onderuit tegen De Foresters, het werd een 14-0 nederlaag. 

In de 4e klasse leden de clubs uit onze gemeente een nederlaag. Velsenoord moest zijn meerdere erkennen in AC Amsterdam en verloor met 2-0. VVH/Velserbroek verloor de thuiswedstrijd tegen SCW met 1-2. Het zaterdagelftal van Velsen boekte 23 september een keurige 4-0 zege tegen UNO. SVIJ boekte een benauwde uitzege tegen Overbos uit Hoofddorp. Het werd een 3-4 zege en in deze wedstrijd wisten Kevin van Leeuwen en Raymond Mutebi ieder twee keer het net te vinden. Terrasvogels leed een flinke nederlaag in de uitwedstrijd tegen Urban Talent. Het werd een 9-1 nederlaag.

De zondagvoetballers deden het uitstekend dit weekend. Eersteklasser Velsen wist de uitwedstrijd tegen Hoofddorp winnend af te sluiten met een 0-1 overwinning.  Derdeklasser VSV wist RCZ met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen.

Bij het rugby zijn de mannen van het Velserbroekse The Smugglers de competitie zondag 24 september uitstekend begonnen met een 59-0 overwinning tegen Dronten Bullgogs.

In het korfbal blijft DKV aan de winnende hand. Met een overwinning van 9-14 in de uitwedstrijd tegen ADOS werd de derde zege op rij geboekt.

De heren en dames van Hockeyvereniging Strawberries wisten 24 september geen overwinning te boeken beiden moesten een uitwedstrijd spelen tegen Saxenburg. De dames verloren nipt met 1-0 en de heren leden een 5-1 nederlaag.

De handbalsters van HCV’90 uit Velsen Noord behaalden dit weekend een keurig resultaat door de dames van Dynamo met 19-17 te verslaan.

De dames en heren van Waterpolovereniging VZV wisten allebei hun tegenstander met een nederlaag huiswaarts te sturen. De heren van VZV wisten een overwinning van 13-4 te boeken tegen De Reigers. De dames kwamen met 6-4 overwinning tegen ZVVS uit het water.

Bij het basketbal wisten de dames van Akrides zaterdag 23 september een zege van 47-33 te boeken tegen Locomotief. De heren moesten uitwedstrijd spelen tegen The Lions en verloren deze wedstrijd met 65-55.