Franse chansons, piano en fluitconcert dit weekend in ‘t Mosterdzaadje

Franse chansons, piano en fluitconcert dit weekend in ‘t Mosterdzaadje
©aangeleverd

Aangeleverd

Op vrijdag 22 september om 20.00 uur zet chansonnière Carole Doucet, samen met fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen het programma ‘Les femmes et la chanson’ op de planken.

Het is al een traditie geworden. Met Camadou zwaait ‘t Mosterdzaadje de zomer uit om in gepaste sfeer met het Franse chanson de herfst in te gaan. Chansons door vrouwen en voor vrouwen met o.a. Barbara, Françoise Hardy, Edith Piaf, Joséphine Baker, Carla Bruni, Juliette Gréco, Brigitte Bardot, Isabelle Boulay, Clémence Desrochers, eigen werk en meer. En over de inhoud weet Carole altijd wel weer een goed verhaal te vertellen.

Bijzonder fluit en pianosonate van Cezar Franck

Op zondag 24 september om 15.00 uur treden op de fluitiste Oriana Dierinck en de pianist Bernd Brackman. Ze brengen een programma van J.S.Bach (1e Partita voor piano solo), Rudolf Escher en de beroemde sonate van Cézar Franck.

Vanaf het prille begin van ‘t Mosterdzaadje was de Haarlemse pianist een vast terugkerende naam in de agenda. Na een ‘radiostilte’ van meer dan 10 jaar is hij weer terug en verheugt zich op zijn concert in ‘t Mosterdzaadje. In de corona periode ontmoette Bernd via internet de Belgische fluitiste Oriana Dierinck. Ze maakten plannen en er kwam een concertserie in Antwerpen van de grond, waarmee bezoekers van ’t Mosterdzaadje zondag kennis mee kunnen maken.

Het concert opent met de eerste Partita van Bach voor piano solo. Een meesterwerk, intiem en lyrisch dat bestaat uit 6 dansen. Van Rudolf Escher de Sonate voor fluit en piano. Omdat het zijn laatste werk is wordt het wel zijn testament genoemd. Frans georiënteerde muziek waarin klankkleur heel belangrijk is. Het concert eindigt met de zo geliefde sonate van Cezar Franck. Meestal uitgevoerd op cello of viool, maar ook met de fluit komt dit meeslepende romantische stuk goed tot zijn recht.