Sportweekend 16 en 17 september: voetbalclubs sluiten poulefase bekercompetitie af

Sportweekend 16 en 17 september: voetbalclubs sluiten poulefase bekercompetitie af
© Pixabay

Arie Slagboom

De voetbalverenigingen uit Velsen hebben de poulefase van de bekercompetitie afgesloten. Vier verenigingen hebben de volgende ronde bereikt door als eerste in hun poule te eindigen. Stormvogels wist zaterdag 16 september met 5-1 te zegevieren over VVS’46. Dit was de derde overwinning op rij voor de IJmuidenaren.

Het zondagelftal van Velsen won afgelopen zaterdag met 1-2 in de uitwedstrijd tegen Olympia Haarlem en behaalde door dit resultaat ook een plaats in de volgende bekerronde. Julius de Jager wist beide Velsense doelpunten te scoren.  De zaterdagvoetballers van Velsen wisten zaterdag eveneens de volgende bekerronde te bereiken door een 2-3 zege bij SSA-SJO Egmond.

Zondag 17 september wist VSV zondag zich door een 1-5 zege bij Hollandia T ook voor de volgende ronde te plaatsen. In deze wedstrijd scoorden Bart Veldhuis en Rick Michielsen ieder twee maal.

IJmuiden spelend in dezelfde poule als Stormvogels wist bij het tweede elftal van HBC een 0-2 overwinning te behalen. De mannen van VVH/Velserbroek speelden zaterdag een uitwedstrijd tegen Spaarnwoude en wisten deze wedstrijd winnend af te sluiten met 3-4. Terrasvogels uit Santpoort-Zuid moest het onderspit delven tegen Alcmaria Victrix en verloor in een doelpuntrijk duel met 3-5. De voetballers van FC Velsenoord wisten hun laatste poulewedstrijd met een 4-3 overwinning af te sluiten, maar dit was niet genoeg voor het bereiken van de volgende bekerronde.

Waterloo en SVIJ beiden uitkomend in dezelfde poule wisten hun laatste poulewedstrijd niet te winnen. Waterloo verloor de uitwedstrijd tegen Wieringermeer met 2-0 en SVIJ moest in de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag de meerdere erkennen in SVW’27, dat de wedstrijd met 1-6 winnend afsloot.

Ook bij het basketbal is de competitie weer begonnen. Zowel de dames als de heren van Akrides verloren hun wedstrijd. De dames verloren de uitwedstrijd in Delft tegen de dames van Punch met 50-34. De heren van Akrides moesten in eigen huis hun meerdere erkennen in Harlem Lakers en verloren zaterdag met 59-67.

Het eerste team van korfbalvereniging DKV wist 16 september de thuiswedstrijd tegen Stormvogels uit Uitgeest met 14-5 winnend af te sluiten en gaat momenteel na twee overwinningen aan kop in hun poule.

De dames en heren van VZV hebben hun waterpolowedstrijden zaterdag 16 september afgewerkt. De heren wisten met 12-13 een nipte overwinning te behalen tegen ZPCH. De dames van VZV wisten hun uitwedstrijd tegen ZV Haerlem niet te winnen en verloren met 16-3.

Bij het handbal zijn de dames van HVC’90 hun veldcompetitie weer begonnen en zij moesten het zondag 17 september opnemen teen de dames van Tornado, deze wedstrijd eindigde in een nipte 13-14 zege voor de handbalsters uit Velsen Noord.

De hockeydames van Strawberries wisten zondag 17 september hun eerste punt te behalen. De thuiswedstrijd tegen Buitenhout werd met een 1-1 eindstand afgesloten. De heren daarentegen verloren hun competitiewedstrijd deze zondag tegen Wateringse Veld met 0-7.