Raad positief over bestemmingsplan 200 jongerenwoningen Vlietweg

Raad positief over bestemmingsplan 200 jongerenwoningen Vlietweg
© 1828 groep

Sabrina Koster

Donderdagavond 14 september vonden er raadsessies plaats in het gemeentehuis van Velsen. RaadspleinTV maakte verslag van deze avond. Op de agenda stond een sessie over het bestemmingsplan van het bouwplan op de Vlietweg 2. Het plan is voor 200 sociale huurwoningen voor jongeren tussen de 18 jaar en 28 jaar.

Tijdens RaadspleinTV wordt er op de sessie teruggeblikt met Leo Kwant (LGV) en Tineke van Ombergen-Vester (Velsen Lokaal). Kwant noemt het plan geweldig, “Jongeren schreeuwen om woningen.” Het wordt wel een fors gebouw, bewoners aan de Slaperdijk zijn daar niet blij mee. Van Ombergen-Vester: “Dat begrijpen we helemaal, maar als raad zitten we hier om een belangen afweging te doen.”

De raad is over het algemeen positief over het plan, al moeten er nog wel wat details uitgewerkt worden. Eén belangrijke kanttekening van het huidige plan: Maar 25% van de woningen is voor voor de Velsenaren, de rest mag de ontwikkelaar verder verdelen. Kwant heeft zich al eerder ingezet om dat percentage naar 50% voor de Velsense jongeren te maken. Die motie is breed gesteund door de gemeenteraad. De wethouder gaat er dus nu achter aan om te kijken of dat te realiseren is.

Naar verwachting wordt het bestemmingsplan door de raad goedgekeurd, daarna moet er nog een omgevingsvergunning geaccordeerd worden. Kwant: “Ik hoop dat het binnen een jaar of anderhalf beslag gaat krijgen.”

Bekijk de hele terugblik naar de raadsessie over het bestemmingsplan Vlietweg 2 hier: