Telstar wederom onderuit na sterke eerste helft

Telstar wederom onderuit na sterke eerste helft
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Het enige voordeel van de smadelijke 3-1 afstraffing tegen Jong AZ van afgelopen maandag was dat Telstar vijf dagen later al revanche kon nemen voor de ‘’wegtrekker’’ in Wijdewormer. F.C. Eindhoven werd recentelijk  in een oefenduel weliswaar aan de kant geschoven maar dat was zeker geen garantie dat het ook vrijdagavond zou lukken. Na drie verliespartijen, inclusief twee rode en een behoorlijk aantal gele prenten was het niet alleen noodzakelijk weer eens de volle winst te pakken maar dat ook te combineren met slimmer spel.  Voorafgaand aan het duel was er een indrukwekkende minuut stilte voor clubicoon Toon Gerrits die onlangs overleed.

Deze week kwam Telstar rond met Danzell Gravenberch die ook bij Sparta, TOP Oss en De Graafschap heeft geacteerd als spits en al zijn 14e  club avontuur toe is. Alex Plat en Danny Bakker kwamen over van N.A.C. en Robin Polley verliet Heracles voor de Witte Leeuwen. Een kwartet nieuwe, geroutineerde spelers dienen het tij keren in een tot op heden zo teleurstellend seizoen. Weer lukte het niet een nederlaag af te wenden maar het was een wonder dat Eindhoven ongeschonden door de eerste helft kwam. Telstar begon brutaal, greep de gasten bij de lurven en  had tussen minuut 10 en minuut 24 zeker drie keer de trekker kunnen  overhalen. Alleen weigerde de Eindhovense-goalie Jorn Borndeel mee te werken. Tot tweemaal aan toe, een fraaie vrije trap en een prachtige kopbal van dichtbij, frustreerde hij Zakaria Eddahchouri met katachtige reddingen. Telstar speelde voor rust dominant, gaf de gasten geen centimeter ruimte en dat betaalde zich uit.

Na de hervatting kwam Eindhoven beter in haar spel en zag ex-Witte Leeuw Ozan Kökcü op het uur de paal raken. Dat had een waarschuwing moeten zijn want een minuut later vond de bedrijvige Evan Rottier ruimte op rechts, zette laag voor en zag Thomas Oude Kotte de bal ongelukkig in zijn eigen doel werken;0-1. Een mokerslag van jewelste. Mike Snoei greep gelijk in bracht al zijn vijf invallers binnen de lijnen maar aanvallend leidde tot weinig positiefs. Alleen invaller Quinten van den Heerik zag zijn kopstoot richting missen en blesseerde in zijn desperate poging een Eindhovense verdediger. Met 7 minuten extra tijd zocht Telstar wanhopig de aanval, pompte keer op keer ballen het overvolle strafschopgebied in maar steeds was het de afweer van de gasten die als winnaar uit de strijd kwamen. Een teleurstellend resultaat: nederlaag vier op rij maar wel één met perspectief want Telstar speelde een behoorlijke wedstrijd al zal het scorend vermogen drastisch omhoog moeten. Daar ligt momenteel de crux. Wellicht volgende week zaterdag als V.V.V. om 16.30 uur aantreedt in Velsen-Zuid.