Duik in Romeinse tijd met vernieuwde wandelroutes in Spaarnwoude Park

Duik in Romeinse tijd met vernieuwde wandelroutes in Spaarnwoude Park
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Aangeleverd

Kids in Romeinse kledij, boogschieten en obstakelbaan.. alles werd vrijdagmiddag uit de kast getrokken om het thema van Romeinen onder de aandacht te brengen tijdens de herlancering van bijzondere Romeinse audiowandelroute in Spaarnwoude.

Wandelliefhebbers kunnen vanaf 1 september genieten van twee nieuwe wandelroutes in Spaarnwoude. De wandelroutes ‘Rondje Castellum’ (3,8 km) en de ‘Batoroute’ (5,1 km) zijn een nieuwe toevoeging aan het wandelnetwerk in de regio Midden-Kennemerland.

Uniek aan deze routes is dat deze extra informatie geven in de rijke geschiedenis in het gebied aan de hand van speciale markeringen, borden en een doorkijkluik. Langs de route heen zijn er s. Extra paaltjes met een QR-code leiden bovendien direct naar een audiotour, met nog meer bijzondere verhalen over het gebied. Dat alles is tot stand gekomen vanwege een samenwerking tussen recreatieschap Spaarnwoude met de gemeente Velsen, de Archeologische Werkgroep Velsen, Stichting Oer-IJ.

Op vrijdagmiddag 1 september werd de route geopend door wethouder Bram Diepstraten en gedeputeerde Esther Rommel van de Provincie Noord-Holland. Samen met een stoet van Friezen kon publiek de nieuwe route al helemaal meewandelen. Deelnemende kinderen konden zich vervolgens onderdompelen in het Romeinse tijdperk met activiteiten zoals een schattenjacht en een obstakelbaan.

Al met al een mooie opening van de route, helemaal passend bij het thema.

Foto’s door Ton van Steijn