We gaan weer naar school – opgelet!

We gaan weer naar school – opgelet!
poster aangeleverd

Op maandag 4 september begint het nieuwe schooljaar. Het is altijd weer even wennen in het drukke verkeer, voor iedereen. Dus opgelet! Velsen voert campagne, zodat zoveel mogelijk kinderen veilig naar school kunnen gaan.

In de eerste maanden na de zomervakantie zijn er altijd meer verkeersslachtoffers te betreuren. Zeker de kinderen die voor het eerst zelfstandig naar school gaan, of die een nieuwe route moeten fietsen naar school zijn kwetsbaar. Maar niet alleen de kinderen moeten weer wennen aan het drukke verkeer. Het geldt ook voor ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers.

Posters ‘wij gaan weer naar school’

Vanaf 25 augustus komen er posters in de gemeente te hangen. Voor de scholieren van de lagere school is er een gemaakt in de stijl van Dick Bruna. Voor middelbare scholieren is er een eigen poster. Alle scholen in Velsen hangen een spandoek aan hun schoolhek, de eerste twee weken van het schooljaar.

Elk jaar campagne

Elk jaar voert de gemeente Velsen de campagne ‘wij gaan weer naar school’. En het werkt. Door de gele kleur en de afbeelding van Dick Bruna gaan vooral automobilisten langzamer rijden; dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.