Nieuw kleiner opvangschip gearriveerd in Velsen-Noord

Nieuw kleiner opvangschip gearriveerd in Velsen-Noord
©RTV Seaport Ocean Majesty

Aangeleverd

Nieuw schip voor tijdelijke opvang van maximaal 300 vluchtelingen gearriveerd in Velsen-Noord

Na middernacht vannacht arriveerde de Ocean Majesty aan de VOB-kade in Velsen-Noord voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 300 aan de IJmondregio verbonden vluchtelingen, zowel asielzoekers als statushouders die nog op een woning wachten.

Op 1 juli jl. is het grote zeeschip Silja Europa van Velsen naar Rotterdam vertrokken. Daarvoor is dit kleinere zeecruiseschip in de plaats gekomen. Vanaf eind augustus is het schip operationeel en worden alle mensen opgevangen.

De Ocean Majesty is ruim 135 m lang en gebouwd in 1966. Het vaart onder Portugese vlag en is eigendom van de Griekse rederij Majestic Marine Company. Net als de Silja wordt het schip zo spoedig mogelijk aangesloten op walstroom. Het schip blijft in Velsen-Noord tot en met eind december 2024.