Tractorbestuurders testen hun behendigheid in Santpoort

Tractorbestuurders testen hun behendigheid in Santpoort

Sabrina Koster

Op de zondag van het Dorpsfeest Santpoort stond er heel nieuw activiteit op de planning, volledig in het teken van oude tractoren. Deelnemers konden meedoen aan een behendigheidsparcours waarbij tractorbehendigheid en andere vaardigheden als agrariër langs de meetlat worden gelegd.

Het evenement startte om 10.30 uur bij de Ruïne van Brederode waar de tractoren zich verzamelden. Na een unieke optocht door het dorp en een rondje om de Naaldkerk, startte de behendigheidsritten op het veld. Daar moesten de tractorbestuurders vijf proeven doen om zo veel mogelijk punten zijn te verdienen. Denk aan behendigheid met een aanhanger, hooibalen opsteken en melkbussen verplaatsen.