Zomerfestival IJmuiden van start

Zomerfestival IJmuiden van start
© RTV Seaport/ Ton van Steijn

Sabrina Koster

Het Zomerfestival IJmuiden opende gistermiddag traditioneel met de jaarlijkse kindermiddag voor kids van klein tot groot. In de avond werd er muziek verzorgd door What the Funk en Funky Diva Ezz. Een goede start van het festival dus! De komende dagen staan er allerlei leuke activiteiten op de planning, zie hieronder het overzicht

Kortebaan
Donderdagmiddag zal voor de elfde keer de Kortebaan van IJmuiden gereden worden op de Kennemerlaan. De start is om 13.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur zal de kortebaan uitmonden in een spannende eindstrijd. De totalisator staat aan de zuidkant van de Napierstraat. Vanaf 12.30 uur kan men daar terecht om een gokje te wagen.

‘S avonds wordt er gefeest met De Roept U Jan Maar Duelling Pianoshow, een interactieve show waarbij het publiek de muziekkeuze bepaalt. Toegang is gratis.

Grasvolleybal Toernooi
Op vrijdag start rond 10.30 uur het Grasvolleybal Toernooi 2023 op het plantsoen bij de Homburgstraat. Maar liefst 24 teams van zes spelers nemen het tegen elkaar op en strijden in poules tegen elkaar. Later op de dag verzorgt de Australische band Furnace and the Fundamentals een waanzinnig feest. Toegang is gratis.

Jaarmarkt
Op zaterdag 22 juli 2023 kan het publiek weer genieten van een ouderwets gezellige jaarmarkt. Er staan ruim 200 kramen en er is een gezellig hospitality plein. Er komt weer een rokerij te staan met vers gerookte vis en vele gevarieerde kramen. En op het Kennemerplein kun je terecht op het terras.

In de avond keren de Dirty Daddies terug op het podium. Tijdens dit optreden hoor je de grootste classics uit hun repertoire, maar ook nieuwe en verrassende keuzes met enorme energie en muzikaliteit van de witte brigade. Om dit avondprogramma bij te wonen, is een ticket nodig.

Foodparc IJmuiden
Zondag 23 juli 2023 sluit de elfde verjaardag van het Zomerfestival IJmuiden af met een foodmarkt. In 2022 bleek het Foodparc IJmuiden een groot succes, dus wordt het dit jaar weer opnieuw ingezet. Vanaf 12.00 uur kan met genieten van foodtrucks en gezelligheid op de Homburgstraat.

Ook dit jaar eindigt het festival met de Vrienden van Zomerfestival IJmuiden-avond op zondag 23 juli. Niet alleen Van Dik Hout komt optreden, maar ook Pascal Redeker, Robert van Hemert (winnaar Hollandse Nieuwe), John de Bever, Davy Keys en DJ Franky B. Om dit avondprogramma bij te wonen, is een ticket nodig.