Verkeerslichten Rijksweg Velsen-Zuid, afrit A22 en toerit A208

Verkeerslichten Rijksweg Velsen-Zuid, afrit A22 en toerit A208

Aangeleverd

Van maandag 3 tot en met vrijdag 21 juli worden er door de firma Vialis uit Houten verkeerslichten geplaatst op de kruising Rijksweg te Velsen-Zuid, afrit A22 en toerit A208. Gemeente Velsen heeft gekozen voor zogenoemde intelligente verkeerslichten. Met de aanleg van deze nieuwe installatie wordt de doorstroming en verkeersveiligheid op deze kruising verbeterd. En de CO2-uitstoot verminderd.

Combineren werkzaamheden
We combineren de aanleg van de verkeerslichten met het onderhoud aan het asfalt en het verbeteren van de nabij gelegen fiets- en voetgangersoversteek. Door het combineren van deze werkzaamheden proberen we de hinder voor het verkeer te beperken. Automobilisten wordt  geadviseerd zoveel mogelijk de fiets te gebruiken of buiten de spits te reizen.

Planning
De werkzaamheden worden uitgevoerd in een tweetal fasen:

  • Fase 1  – maandag 3 t/m vrijdag 7 juli: aanleg installatie en uitvoeren onderhoud
  • Fase 2  – woensdag 19 t/m vrijdag 21 juli: gebruiksklaar maken verkeerslichten

Kijk voor meer informatie op velsen.nl/projecten-velsen-zuid.