Grote zege en remise voor Telstar in oefenouverture

Grote zege en remise voor Telstar in oefenouverture
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Slechts drie weken terug speelde Stormvogels de laatste wedstrijd van het seizoen en sneuvelde in de halve finale van de nacompetitie. V.V. IJmuiden was een paar weken eerder klaar. Zaterdag stonden de rivalen alweer tussen de lijnen in het traditionele drieluik bij Telstar. Stormvogels-trainer Patrick Krop schonk vooraf klare wijn. Krop:’’ We hebben dinsdag en donderdag getraind met onze selectie die behoorlijk verbreed en versterkt is waardoor alle nu posities adequaat zijn ingevuld. We gaan met twee verschillende teams de strijd aan.‘’

Stormvogels verrast Telstar met degelijk spel

En strijd was er in duel twee! Telstar, wellicht in slaap gesust door de ruime 7-0 zege op IJmuiden, had het lastig tegen de Zeewijkbewoners. De komst van twee Odin,59 spelers ( Mart Willemse en Dustin Mijnders) en Mitchell Bormann (F.C.Lisse) deed de ploeg van Krop nu al goed. Geconcentreerd gaf het aanvankelijk weinig tot geen kansen weg. Naarmate het duel vorderde nam de druk weliswaar toe maar de ban werd pas gebroken  na 35 minuten spelen toen de jonge pas 16-jarige verdediger Yamano Olfers met zijn hoofd de bal in het net deed belanden. Een paar minuten voor tijd belastte voormalig Telstar-speler Melle Springer zich met een toegekende vrije trap en krulde de bal heerlijk de bovenhoek in;1-1. Het eindsignaal werd dan ook door spelers en supporters van Stormvogels  aangegrepen om hun blijdschap te etaleren. De aanwezige Ilias Bronkhorst ( hij mag weg bij N.E.C.) had de vrije trap van Melle op zijn mobieltje vastgelegd en toonde de beelden aan zijn voormalige teamgenoot die uiteraard zeer geïnteresseerd het filmpje met veel plezier aanschouwde.

V.V. IJmuiden maat te klein voor Witte Leeuwen

Een uur eerder moesten de laatkomers wel even hebben opgekeken toen ze een blik wierpen op het scorebord want al binnen twee minuten leidde Telstar met 2-0. Na twintig seconden scoorde Christos Giousis de openingsgoal en iets meer dan een minuut later kopte HFC-proefspeler Zakaria  Eddahchouri nummer twee binnen. V.V. IJmuiden werd zoek gespeeld, weggetikt en overlopen en de 7-0 zege was dan ook geenszins geflatteerd. Eddahchouri scoorde er tussen de bedrijven nog drie en ook Zakaria Fatahi zag kans tweemaal  de trekker over te halen.’’ Onze jongens hebben drie keer getraind om goed voor de dag te komen en dan kunnen we wel  een bus parkeren en misschien met 2-0 verliezen maar daar heeft niemand iets aan toch?, relativeerde een IJmuiden-ingewijde kort na afloop toen de dorstige supporters ( ruim 300 in getal) zich massaal richting bar spoeden voor een alcoholische versnapering.

Vlakke broederstrijd in evenwicht

De broederstrijd tussen IJmuiden en Stormvogels  kende een weinig boeiend verloop. Veel jonge spelers kregen de kans zich te manifesteren maar er gebeurde weinig verheffends in  drie kwartier en dat verklaarde de 0-0 eindstand. Voor Telstar, dat in een nieuwe  oranje outfit voor de dag kwam en in de afgelopen week een hoofdsponsor mocht begroeten, was de kop er af en in de komende maand worden de degens gekruist met regionale ploegen zoals Hollandia, DEM, ADO,20, FC Lisse Rijnsburgse Boys, Kon. HFC, Katwijk en Quick Boys. Dan zal pas blijken waar de ploeg staat en of ze weer ‘’de luis in de pels’’ kunnen gaan worden in editie 2023/2024.