Programma Havenfestival IJmuiden boordevol kunst, cultuur en visserij

Programma Havenfestival IJmuiden boordevol kunst, cultuur en visserij
Foto door RTV Seaport / Dennis Gouda

Sabrina Koster

Het Havenfestival IJmuiden staat dit weekend op zaterdag 24 en zondag 25 juni te gebeuren. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens. Neem een kijkje aan boord van de schepen die aan de kade liggen en geniet van lokaal en professioneel entertainment.

Het programma van het Havenfestival zit boordevol inspirerende, culturele en leerzame activiteiten. Het festival besteed aandacht op de verschillende onderdelen waar de haven mee te maken heeft. Van de visserij, en schepen tot de bijbehorende kunst en cultuur, en techniek.

Samenwerking Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Dit jaar heeft Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen heeft dit jaar een extra impuls gegeven aan de culturele programmering. Op zaterdagmiddag kan je kijken naar De Vuilnismannen met ‘Trommelen op Rommel’. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op duurzame slagwerkinstrumenten zoals emmers, blikken, jerrycans, pannen en andere afval. De allerkleinsten kunnen op zondag genieten van MeneerTjes SlodDe & Vos. Een gek, ondeugend duo bestaande uit rasmuzikant Llewy en begenadigd producer Delly.

Lezing Connie Braam
Conny Braam geeft tijdens het Havenfestival IJmuiden zowel op zaterdag en zondag een gratis lezing. In de historische Ymuiden Stores vertelt zij over haar nieuwe boek De revolutie van Pelle, maar ook over haar liefde voor IJmuiden

Lokale artiesten Bintangs en Arie Koomen
Het aanbod is breed, van Shantykoor tot rockband, waaronder een van de oudste popgroepen van Nederland: de Bintangs uit Beverwijk. In het kader van het thema ‘Rauwe kunst’ wordt er een Zeehaven Theater gebouwd van zeecontainers waar vooral kleinkunst te vinden is, met veel stand-up comedy. Met niemand minder dan de bekende IJmuidense comedian Arie Koomen.

Het volledige programma is hier te vinden: havenfestivalijmuiden.nl/

Toelichting door Karin Maat
Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen was Karin Maat te gast. Karin is vice-voorzitter van het Stichtingsbestuur van het Havenfestival IJmuiden. Tijdens de uitzending van 20 juni gaf Karin verdere toelichting over de activiteiten dit weekend.