Velsense Sportprijs voor Pieter de Waard

Velsense Sportprijs voor Pieter de Waard
©Reinder Weidijk

Netty Struijs

Pieter de Waard, de vertrekkend algemeen directeur van Telstar, kreeg vandaag uit handen van burgemeester Frank Dales de Sportprijs van de gemeente Velsen. Pieter leidde de club 17 jaar lang en was daarmee de langst zittende voorzitter in het Nederlandse betaalde voetbal.

Hij ontving de prijs vanwege zijn vele verdiensten voor de club en de Velsense gemeenschap. Zo vervulde Pieter zijn functie op een heel eigen unieke wijze en wist hij Telstar met ludieke acties positief onder de aandacht te brengen in het hele land.

Onder zijn leiding werd de nieuwe West-tribune gebouwd en kreeg de club een gezonde financiële basis. Daarnaast zette Pieter zich enorm in voor maatschappelijke activiteiten zoals Telstar Thuis in de wijk, de Telstar Street League en activiteiten als Playing for Succes en School’s Cool

De Sportprijs van Velsen, ook wel Sportlam genoemd naar het Lam Gods uit het gemeentewapen van Velsen, dateert uit 2004. Het beeld is gemaakt door beeldend kunstenaar Ada Leenheer uit Driehuis. Pieter bedacht voor Telstar de slogan ‘betrokken en onverschrokken’. In zijn toespraak gaf burgemeester Dales aan dat dit ook voor Pieter geldt en daarom de Sportprijs uitgereikt krijgt als sportpersoonlijkheid Velsen: betrokken en onverschrokken.