Help de katten in het Havengebied en de regio

Help de katten in het Havengebied en de regio
©aangeleverd

Netty Struijs

Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden verzorgt kansloze katten. De opvang in Velsen-Noord is het permanente thuis voor katten die erg schuw zijn, agressief, onzindelijk of een aandoening hebben die om intensieve verzorging vraagt.

Het kittenseizoen is begonnen en er worden steeds meer gedumpte katten uit de omgeving opgenomen wat extra kosten met zich meebrengt. Daarom doet de beheerder van de Kattenopvang Maya Dekker de oproep om financiële donaties.

“Normaal is het zomerseizoen al aanpakken voor onze vrijwilligersorganisatie, maar sinds enige tijd staan we nog meer onder druk. Wij worden steeds vaker gebeld door mensen uit de gemeente Velsen, maar ook Haarlem en omstreken. Wij worden voor ritten niet betaald en moeten dit allemaal zelf bekostigen. Zeker bij het vangen van een verwilderde, gewonde kat in Haarlem, kan dat aardig oplopen” aldus Maya Dekker.

Tijdens deze zomeractie die tot loopt tot 20 juni wordt  iedere donatie verhoogd door sponsors met 50 %.

Een donatie kan worden overgemaakt op Iban NL85INGB0004761772 ten name van  Stichting Zwerfkatten IJmuiden onder vermelding van Zomeractie.