Hoorns Byzantijns Mannenkoor zingt in IJmuiden

Hoorns Byzantijns Mannenkoor zingt in IJmuiden

Aangeleverd

Op zondag 11 juni 2023 zingt het Hoorns Byzantijns Mannenkoor in de oud-katholieke kerk te IJmuiden. In de eucharistieviering zingen ze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek uit de Liturgie van Johannes Christostomos die een belangrijke functie binnen de Byzantijnse ritus vervult.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor is eind 1985 opgericht. Vanaf het begin heeft het koor zich gepresenteerd als een niet kerkelijk gebonden koor dat zich ten doel stelt de Slavisch-Byzantijnse gezangen zo authentiek mogelijk te vertolken. 

De deuren van de Engelmunduskerk bij de Koningin Wilhelminakade staan op zondag 11 juni wijd open. Vanaf 10 uur ’s ochtends is er vrije inloop en kan er worden meegeluisterd naar de zang van het mannenkoor.