Dit weekend bij ‘t Mosterdzaadje: ‘Niet met de deuren slaan’ en pianist Mkhitar Ghazaryan

Dit weekend bij ‘t Mosterdzaadje: ‘Niet met de deuren slaan’ en pianist Mkhitar Ghazaryan
Sjoerd Brouwer en Nien Besselink

Aangeleverd

Liedjes van Annie M.G. Schmidt
Op speciaal verzoek van ‘t Mosterdzaadje in het kader van het 40 jarig jubileum komen op vrijdagavond 26 mei om 20.00 uur Nien Besselink en Sjoerd Brouwer met het programma ‘Niet met de deuren slaan’. Ze stelden een nieuw programma samen met liedjes van Annie M.G. Schmidt. Het is een veelkleurig programma uit het rijke oeuvre van deze schrijfster. Bekende, maar ook minder bekende liedjes passeren de revue. Van schaterlach tot diepe ontroering.

Generaties groeiden op met de boeken en liedjes van Annie Schmidt. Een enorm oeuvre van kinderboeken, toneelstukken, musicals, gedichten en liedjes schreef zij: onbevangen teksten van een vrije geest. Geen wonder dus dat ze nog steeds zo veel wordt gelezen en gezongen!

Nien is zangeres en actrice ineen en gebruikt haar expressiviteit om de spitsvondige teksten en humor van Annie volledig tot hun recht te laten komen. Sjoerd is niet alleen pianist, maar ook zanger. Voor een heerlijke avond vol herkenning.

Pianist Mkhitar Ghazaryan
Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei om 15.00 uur treedt in ‘t Mosterdzaadje de uit Armenië afkomstige pianist Mkhitar Ghazaryan op. Het belooft met Beethoven, Schubert en Chopin in handen van deze gepassioneerde musicus een bijzonder mooie middag te worden.
Als kind had Mkhitar Ghazaryan al de droom om een heel goede pianist te worden. Hij kreeg het bepaald niet in zijn schoot geworpen. Van Asielzoekerscentrum naar een uitverkochte Kleine Zaal van het Concertgebouw, daartussen zit een lange weg vol twijfel en uitdagingen. Het is hem gelukt om ver te komen in de muziekwereld. Onlangs kwam zijn debuut album uit. Hij is ook pianodocent en richtte het instituut Jong Piano Talent op. Hij is dankbaar en trots. In zijn programma zal hij via de muziek zijn verhaal vertellen. Van Beethoven wordt opus 2 nr. 3 uitgevoerd. Van Schubert speelt hij Impromptu opus 90 nr. 3 en van Chopin twee Ballades, opus 47 en opus 52.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10
Half uur voor aanvang is de deur open.