Nieuw programma RTV Seaport: Kijk in de wijk

Nieuw programma RTV Seaport: Kijk in de wijk
Vaste presentatoren en gasten van Kijk in de Wijk Van links naar rechts: Richard van Dorp, Lydia Moreira, Erik Baalbergen, Giel Twisk, Chris Schrijver, John van Opijnen, Marlenne Schrijver, Louis 't Hart

Richard van Dorp

Vanaf zaterdag 20 mei 2023 van 10 tot 12 uur presenteren Chris Schrijver en Richard van Dorp het geheel nieuwe radioprogramma Kijk in de Wijk bij de Lokale Omroep van Velsen, RTV Seaport. Zij gaan werken met een team van vaste gasten die ieder een eigen specialiteit hebben en hun verhaal vertellen. En op geheel eigen wijze: uit het hart, ontroerend, met humor en over trots.

Verhalen uit en over de wijk, onbekende en bekende plekken, bijzondere gebouwen, muziek, cultuur, geschiedenis, natuur, politiek en beroepen.

De vaste gasten van Kijk in de Wijk zijn Erik Baalbergen, Hans Koelemij, Louis ‘t Hart, Giel Twisk, John van Opijnen, Marlenne Schrijver en Lydia Moreira.

De vaste gasten zullen iedere week rouleren en op hun beurt acher de microfoon kruipen om een bepaald onderwerp te behandelen dat gerelateerd is aan de Gemeente Velsen. Zoals de geschiedenis van IJmuiden, Oud-IJmuiden en Forteiland, maar ook de gezondheidszorg, stadsplannen, vernieuwing en onderhoud, verduurzaming, gebeurtenissen en evenementen in Velsen komen eveneens aan bod. Kortom, de wijk op z’n puurst.

In de even weken wordt er gebeld met Lydia Moreira van Stichting Welzijn Velsen om de activiteiten door te nemen die in- en om de buurthuizen georganiseerd worden.

Op zaterdag 20 mei om kwart voor 11 belt Chris Schrijver met Welzijnswerkster Lydia Moreira voor het laatste nieuws over de buurthuisactiviteiten en tussen 11 en 12 uur zal Marlenne Schrijver voor de eerste keer onze vaste gast John van Opijnen interviewen. John is werkzaam als voorzitter van de Huurdersraad van Woningcorporatie Woningbedrijf Velsen, gids op de sluis en voormalig gids op het Forteiland.

Geïnteresseerden kunnen voor 7.50 Euro bij het Zee- en Havenmuseum, dat is gevestigd in het pand van de voormalige Visserijschool een exursie boeken waar zij eerst een presentatie krijgen over de bouw van de sluis en dan vervolgens met John van Opijnen een wandeling en uitleg krijgen over de sluis.