Op bezoek bij boulangerie Oscar

Op bezoek bij boulangerie Oscar

Goed brood bestaat uit meel, water en zout, vindt Rogier Hein, oprichter van Boulangerie Oscar. Vanaf de Halkade in IJmuiden maken de bakkers brood vanaf de basis. Bezoekers kunnen hun ogen uitkijken in de open bakkerij waar ze de bakkers aan het werk zien terwijl ze vers brood bestellen.

Rogier zijn passie voor brood begon jaren geleden. Hij liet zich omscholen en startte de bakkerij acht jaar geleden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid en zijn er meerdere winkels geopend in Haarlem en Heemstede. Maar de basis ligt nog steeds in IJmuiden, waar alles vers gemaakt wordt, daarna worden de verse broden verspreid naar de winkels. Hoewel Rogier in z’n eentje begon, werken er inmiddels totaal 60 mensen.

Boulangerie Oscar hanteert een unieke werkwijze, maar ook bijzonder is dat de bakkerij al vanaf het begin volledig op elektriciteit draait.