Sam de Wever maakt eerste promo bij Lodewijk

Sam de Wever maakt eerste promo bij Lodewijk

Lodewijk Jansen

Hij is nog maar 22 jaar oud en heeft nu al zonder enige echte muzikale ervaring duizenden streams te pakken. Sam de Wever komt uit de regio Alkmaar en is pas sinds vorig jaar begonnen met zijn passie, het maken van liedjes.

Het idee om iets met muziek te gaan doen, ontstond al op de middelbare school. Het lag alleen nooit in de bedoeling hier zoveel luisteraars mee te bereiken. Na in lokale cafés en bij vrienden voor de grap te hebben opgetreden, voelde het toch als meer dan een geintje. In zijn thuisstudio besloot hij begin 2022 samen met producer Twan Kieboom zijn eerste nummer uit te brengen. Deze release was voor hem meer een test en nog lang niet zo serieus als waar hij op dit moment staat.

“Dansvloer”, zoals zijn eerste track heet, was meer gemaakt met de bedoeling iets te hebben om zijn zusje mee te pesten, aldus Sam.

Eind 2022 begon hij dan toch echt aan zijn eerste echte officiële studio track “Wilskracht”. Het was een lange weg, omdat er volgens de vier (!) producers waarmee hij samenwerkte veel te verbeteren viel. Eenmaal klaar kijkt Sam opgelucht naar hetgeen hij heeft gedaan en smaakt het zelfs naar meer. Hij en een producer zijn inmiddels druk bezig met een lekker vrolijk liedje voor deze zomer. Sam hoopt stiekem dat dit alle records gaat breken.

Ben je benieuwd naar het hele interview met Sam? Onderaan vind je het gesprek dat Lodewijk had met Sam over zijn nieuwe muziek. Stream ook “Wilskracht” van Sam de Wever op Spotify.

Artikel