Deze maand in de Bibliotheek

Deze maand in de Bibliotheek

Alex Perukel

De maand van mei staat in het thema van Vitaliteit, ook Bibliotheek Velsen doet eraan mee en heeft deze maand een paar leuke dingen ervoor gepland. In de agenda staan er verschillende leuke momenten waardoor jij beter in je vel zit.

Vitaliteit, staat ook wel beter bekent als je levenskracht, de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van een persoon, waardoor je de energie hebt om dingen te doen. Een cruciaal deel van het leven, men weet alleen niet altijd waar je terecht moet met vragen hierover. Gelukkig heeft Bibliotheek Velsen deze maand meerdere momenten ingericht dat je langs kan komen met desbetreffende vragen.

Zo is er op woensdag 10 mei een inloopmoment bij Velserbroek over hoe een app je kan helpen met je gezondheid en helpen je kiezen met de meest passende gezondheidsapp voor jou. Op donderdag 11 mei zijn er twee inloopspreekuren in IJmuiden waar je terecht kan over mogelijke gehoor en/of zichtklachten, waar instanties HoorMij en Visio er voor je staan met advies. De ochtend van vrijdag 12 mei heeft een uurtje “Dans je fit” om jezelf toch nog in beweging te houden. En op maandag 22 mei een workshop over lachen en hoe dat goed is voor niet alleen je geestelijke gesteldheid maar ook je fysieke gesteldheid.

Mochten de “Vitaliteit” activiteiten je niet zo aanspreken zijn er ook nog andere dingen te doen deze maand. Een Moederdag thema bij de borduurworkshop op 13 mei waar je een leuk hartje of boeketje kan maken, tevens is de maandelijkse bordspellenmiddag er op dezelfde dag. De zomervakantie is er ook bijna weer dus mocht jouw Engels een ‘refresher’ nodig hebben is er vanaf de 17e deze maand ook een cursus Engels. En 19 & 26 mei is er voor kinderen een les programmeren met ‘bloktaal’.

Deze maand zijn er nog veel meer dingen te doen en dat kan je allemaal vinden op de Agenda van Bibliotheek Velsen.