Extra hulp bij laag inkomen

Extra hulp bij laag inkomen
© Pixabay

Wie een smalle beurs heeft, krijgt daar nu ietsjes meer steun bij. De gemeente heeft de regels verruimd en versoepeld. Goed nieuws in deze dure tijden.

Velsen heeft een regeling voor mensen met een laag inkomen, de zogenaamde Individuele Inkomenstoeslag. De gemeenteraad heeft – bij de vaststelling van de Begroting voor 2023 – daar extra geld voor vrijgemaakt. De regels voor toekenning zijn ruimer geworden. Tot nu toe moest je een inkomen op bijstandsniveau hebben. Nu mag je de toeslag ook aanvragen als je 10% meer inkomen hebt dan de bijstand. Zo worden er meer mensen met een smalle beurs geholpen. In deze tijd van energie-armoede een goede zaak.

Nog een versoepeling: wie drie jaar lang zo’n laag inkomen heeft, mag de toeslag aanvragen (was vier jaar). En de gemeente heeft de procedure om de toeslag aan te vragen makkelijker gemaakt. Vroeger moest je elk jaar aanvragen. Nu krijg je de toeslag automatisch als je situatie hetzelfde is. Kijk op www.Velsen.nl en zoek op ‘Individuele Inkomenstoeslag’. Je wordt er wijzer van.