Telstar houdt schade beperkt

Telstar houdt schade beperkt
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Even zag het er naar uit dat Telstar vrijdagavond terecht zou komen op het ‘’promotiefeestje’’ van PEC Zwolle maar de Zwollenaren moeten nog even geduld betrachten. Door een nederlaag in en tegen Eindhoven gaat dat scenario nog even ‘’on hold’’ Een klein deel van hun supporters kon de nederlaag slecht verkroppen en misdroegen zich vorige week in Eindhoven na afloop ernstig. PEC Zwolle heeft strenge maatregelen aangekondigd. Clubicoon Bram van Polen tekende voor het 17e seizoen op rij weer bij en kwam met een ludiek bedankje: alle seizoenkaarthouders krijgen een biertje of een glaasje bubbels van ‘’ Mr PEC’’ Uit  onderhandeld met zijn geliefde club. Goed nieuws voor de 14.000 fans die het stadion bijna volledig vulden.

Belanden in een ‘’rondo’’

Zou Telstar revanche kunnen nemen voor de smadelijke 0-5 thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen de Zwollenaren?’’ Uit spelen we soms heel aardig, zoals tegen Roda JC en De Graafschap, dus daar hou ik mij aan vast,’’ aldus Mike Snoei, nog redelijk hoopvol voorafgaand aan het duel. Na afloop moest hij ruiterlijk erkennen dat PEC Zwolle toch echt één maatje en misschien wel twee maatjes te groot was. Vanaf de eerste balomwenteling belandde Telstar in een ware ‘’rondo’’. De gastheer tikte er lustig op los en Telstar kwam maar niet in de duels en moest verdedigend alle zeilen bijzetten om PEC Zwolle tegen te houden. Dat ‘’de schade’’ beperkt bleef tot een luttele goal voor rust was een wonder. Jammer alleen dat Ronald Koeman zich verkeek op een vrije trap van afstand die niet al te hard door Thomas van den Belt werd omgezet;1-0. Op een grote kans na voor Christos Giousis, die de hoek voor het uitkiezen had maar recht in de handen van de keeper schoot, kwam Telstar niet.

Volgende week laatste strohalm

Na rust werd het klassenverschil nog pijnlijker. Ballen net over, op de paal of te gehaast afgevuurd, hielden Telstar in de race tot minuut 63 toen Ronald Koeman wederom niet kordaat ingreep en twijfelde tussen uitkomen of blijven staan. Een toegekende vrije trap werd licht met het hoofd getoucheerd door alweer Thomas van den Belt die 2-0 liet aantekenen. PEC Zwolle ging op jacht naar nog meer goals maar miste voorin precisie waardoor de nederlaag voor Telstar qua tegengoals  aanvaardbaar uitpakte. Na negentig minuten kwam er gelukkig een einde aan de ‘’PEC Zwolle-masterclass’’ en moeten de Witte Leeuwen volgende week thuis tegen VVV maar de laatste strohalm aanpakken om het seizoen sportief nog enigszins te redden.