NK Tegelwippen 2023 gestart!

NK Tegelwippen 2023 gestart!

Vorige week is het NK Tegelwippen gestart. Tot en met 31 oktober strijden meerdere gemeenten met elkaar om zoveel mogelijk tegels te wippen en plaats te maken voor groen. Zo ook Gemeente Velsen.

Naast dat het groen meer ruimte krijgt, zijn er nog meer voordelen om de tegels uit uw tuin te wippen. Zo laten tegels geen regendruppels door, als het warm is maken tegels het nog warmer en dieren en insecten houden niet zo van tegels. Dus wippen die tegels. Dan kunnen we de bodem als spons gebruiken, blijven we koeler en wordt de bodem weer groener. Dan komen de dieren vanzelf weer terug.

Vorig jaar deed Velsen ook mee met het NK. In 2022 verdwenen er in Velsen 19.829 tegels, in Beverwijk 14.259 en in Heemskerk 21.622. In totaal deden 135 Nederlandse gemeenten mee. De teller staat landelijk op een indrukwekkende hoeveelheid van 2,8 miljoen tegels.

Doet u dit jaar ook mee? Kijk voor meer informatie op nk-tegelwippen.nl