De ommezwaai door Velsen Lokaal van Zijkanaal C naar de Cruisekade

De ommezwaai door Velsen Lokaal van Zijkanaal C naar de Cruisekade

In het live radioprogramma Helden van Velsen werd dinsdag 27 maart gebeld met raadslid Tineke van Ombergen van Velsen Lokaal. Zij legt uit waarom Velsen Lokaal voor het aanleggen van een kleiner asielschip eerst koos voor de locatie Zijkanaal C in Spaarnwoude en nu voor de Cruisekade in IJmuiden. Verder vertelt zij hoe, door het verzoek van de Staatssecretaris om asielzoekers op te vangen, het begon en over de rol van de gemeenteraad.

Op basis van de in Velsen-Noord gehouden raadpleging, besloot het college vorige week de duur van het opvangschip in Velsen-Noord niet te verlengen met 6 maanden maar te onderzoeken naar de mogelijkheden voor alternatieve locaties op water aan de Cruisekade/Sluisplein, de VOB-kade, en de 3e Rijksbinnenhaven. Voorkeur heeft een locatie aan de Cruisekade/Sluisplein voor circa 300 vluchtelingen.

Het volledige interview met Tineke van Ombergen is te beluisteren in bijgaand geluidsfragment.