Concert Diana Ross in de Flashback Party Special

Concert Diana Ross in de Flashback Party Special

Op dinsdagavond 5 april van 20 tot 21 uur kan je in de Flashback Party Special luisteren naar een concert dat Diana Ross gaf in 1994 in Ahoy Rotterdam. Luister mee via 107,8 FM.  

Diana Ernestine Ross is bij het grote publiek beter bekend onder haar naam Diana Ross, is een Amerikaandse soulzangeres. Zij werd in de jaren ’60 bekend met The Supremes en startte daarna een succesvolle solocarriére.

Toen Ross in 1969 The Suprems verliet om aan een solocarére te beginnen kreeg ze ook meteen haar eerste hit te pakken die was geschreven door het duo Ashford & Simpson.

In 1970 begon haar filmcarrére, Ross speelde in de verfilming van het leven van Billie Holiday, Lady Sings The Blues. Voor deze rol kreeg zij een Oscar-nominatie.

In 1973 bracht Ross samen met Marvin Gaye een album uit met duetten onder de titel Diana and Marvin. Veel nummers van dit album werden een grote hit.

In 1975 kwam Ross weer terug op het witte doek in de film Mahogany. De titelsong Do You Know Where You’re Going To werd een nummer 1 hit.

In 1978 speelde Ross de rol van Dorothy in de filmmusical The Wiz. Michael Jackson vertolkte de rol van vogelverschrikker, Paul McCartney de blikken man en Lionel Richie als de bange leeuw.. De single uit de film Ease On Down The Road werd een grote hit.

In de jaren 80 begon haar carriére neerwaards te gaan, om dit te voorkomen werd door de platenmaatschappij contact gezocht met The Bee Gees om voor Ross een hit te gaan schrijven. Deze samenwerking pakte goed uit en het nummer Chain Reaction resulteerde in een nummer 1 hit.

Op 16 en 17 oktober 2009 was Ross de hoofdact van Symphonica in Rosso. Ross trad in het Arnhemse GelreDome op voor 34.000 mensen per avond.

In 2020 verscheen Supertonic Mixes, waarop houseproducer Eric Kupper haar grootste hits van een nieuwe remix voorzag.

Op 4 juni 2022 trad ze op tijdens het jubileumconcert in Buckingham Palace in Londen ter gelegenheid van het 70-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.