Portret dag van Harm van de Poel in de Visserhallen

Portret dag van Harm van de Poel in de Visserhallen

Op 31 maart wordt, tijdens foto-expositie De Mens, een portret dag gehouden in De Visserhallen te IJmuiden door fotograaf Harm van De Poel. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers hun portret laten maken.

Harm van de Poel is in 2017 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, woont in Haarlem en zijn studio is in het Witte Theater in IJmuiden. Als van de Poel aan het werk is, is hij een bezienswaardigheid. Hij fotografeert met een analoge 4×5-inch camera met een zwart laken over zijn hoofd. Het is een intensieve en tijdrovende manier van werken. Je moet de negatieven wisselen en de prijs per opname is erg hoog, maar het resultaat vergoedt alles. “Ik vind de foto’s mooier dan digitaal beeld en ik houd ook van het hele ambachtelijke proces.”

Harm werkt nu aan nieuw project over zijn familiegeschiedenis en de slavernij. Drie van zijn voorvaders waren prominente slavenhandelaren aan de Goudkust, hedendaags Ghana. Een onderzoek naar wat we erven van het verleden.

De portret dag van Harm van de Poel is 31 maart start om13.00 uur. De expositie De Mens vindt plaats van 26 maart tot en met 14 mei 2023 en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Visserhallen, Duinstraat 4, 1975 DC IJmuiden. Meer informatie op: visserhallen.nl