Cruciale winst voor RKVV Velsen

Cruciale winst voor RKVV Velsen
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Misschien wel de laatste kans voor Velsen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het thuisduel tegen VKW. Een tegenstander waar uit een (zeer) late 0-1 overwinning uit het vuur werd gesleept. Niet verdiend maar wel gewonnen werd er geoordeeld door een ieder van Velsen. Zondag kwam de ploeg uit Midden-Drenthe naar Driehuis voor de return. Wie zou de zenuwen het best in bedwang houden? VKW na een lange busreis of de ploeg van Ronald Dooijeweerd, volgend seizoen trainer bij Monnickendam? Laat nou de trainer van Monnickendam de omgekeerde weg bewandelen want de Purmerender Adri Looijen strijkt volgend seizoen in Driehuis neer.

Velsen trof de veruit minst productieve ploeg uit de 4e divisie want slechts 17 goals in 22 duels. Velsen startte onwennig zag ook Ronald Dooijweerd.’’ Ja, het eerste kwartier hadden we wel een speltechnisch overwicht maar we gaven te veel ruimte weg op het middenveld,’’ beaamde Ronald Dooijeweerd volmondig. Nadat de gasten al twee keer dichtbij de openingstreffer waren, was het drie keer scheepsrecht. De bonkige, snelle en sterke centrumspits van de gasten, Anjo Willems, opende na 20 minuten spelen de score toen hij zijn vaste bewaker zijn hielen liet zien en diagonaal raak knalde;0-1. Nadat eerst nog  Bryan Dijkhuizen nog een enorme kop kans om zeep hielp, was het drie minuten later wel raak. Daniel Zuiverloon speelde zijn tegenstander handig uit, zette strak en geplaatst voor en Daan Tervoort schoot hard van dichtbij de o zo belangrijke gelijkmaker;1-1. binnen.’’ Dat was heel lekker hoor,’’ zag Ronald  Dooijeweerd

Cruciale interceptie Chris Snijders

Het duel golfde na rust op en neer en het was nauwelijks te voorspellen wie aan het langste eind zou trekken, al combineerde Velsen wel wat vaardiger en gemakkelijker. Hét cruciale moment van het staartduel! VKW leek wederom op voorsprong te komen maar op miraculeuze wijze gooide Chris Snijders zich in de baan van het schot en voorkwam een hernieuwde Drentse voorsprong. Twintig minuten voor tijd zat het mee aan Velsense kant. Marc Kloosterboer, randje buitenspel, speelde de bal breed op de jonge thuisdebutant Lars Schotvanger, en zijn inzet vond een plekje vlak langs de goede kant van de paal; 2-1. De genadeslag voor de gasten die alles vervolgens op de aanval gooiden, nog wat halve kansen creëerden maar kwetsbaar werden door vlijmscherpe counters van Velsen maar de eindpass miste te vaak precisie. Toch acht minuten voor tijd dan toch die bevrijdende derde goal die bijna als een kampioenschap werd gevierd. Tim Groenewoud, sterk op dreef met zijn kompaan Daniel Man op het middenveld, vond invaller Floris Reurts en die zette de 3-1 eindstand op het scorebord dat overigens na rust uitviel. De verdediging onder bezielende leiding van Mischa Plug die achterin kopduel na kopduel won en heerste als een vorst trok Velsen de drie punten naar zich toe.

‘’ Nu punten blijven sprokkelen’’

Een zichtbaar opgeluchte Ronald Dooijeweerd was natuurlijk een meer dan tevreden mens en ging er in de volle bestuurskamer uiteraard zeer goed geluimd er maar eens goed voor zitten.’’ Die redelijk snelle gelijkmaker deed ons goed want anders moet je de hele tweede helft in de achtervolging. VKW bleef gevaarlijk met die fysiek sterke spitsen vandaar dat ik Sandro Staal later nog inbracht vanwege zijn kopkracht. We hebben mijns inzien voetballend verdiend geworden vanmiddag maar vanzelf ging het beslist niet. Het is nu zaak om punten te blijven sprokkelen, te beginnen volgende week thuis tegen RKAVV. Ik moet mijn team een compliment geven want we bleven knokken en elkaar fanatiek coachen tot het allerlaatste fluitsignaal en dat vervult mij met trots,’’ aldus de winnende trainer.