Film en lezing over Vermeer

Film en lezing over Vermeer

2023 is het jaar van Vermeer. Het Rijksmuseum heeft momenteel een unieke overzichtstentoonstelling over Johannes Vermeer. Omroep MAX brengt gelijktijdig een grote televisieserie (de Nieuwe Vermeer), waarin zes verdwenen schilderijen van Vermeer gereconstrueerd zullen worden. Maar ook in Velsen is er speciale aandacht voor de schilder. Zo wordt op 25 maart wordt de film ‘Dicht bij Vermeer’ vertoond bij de Stadsschouwburg Velsen. Op 29 maart volgt in Bibliotheek Velsen de lezing ‘De werken van Vermeer’ door kunsthistoricus Juliette Verhofstad.

Film over Vermeer met introductie in de Stadsschouwburg
Op 25 maart wordt in de Stadsschouwburg de film Dicht bij Vermeer vertoond. De film wordt ingeleid door kunsthistoricus Juliette Verhofstadt. Aanvang 14.30 uur. Ticket zijn verkrijgbaar via de website van de Stadsschouwburg.

Lezing in de Bibliotheek
Op 29 maart de Lezing ‘De werken van Vermeer’ door Juliette Verhofstad. Juliette vertelt je meer over de schildertechnieken die Vermeer gebruikte en in de 17e eeuw gangbaar waren. Laag over laag schilderen, licht inval en compositie. Van een aantal werken worden interessante details bekeken en besproken.

Kaartjes voor de film: stadsschouwburgvelsen.nl/programma/dicht-bij-vermeer
Kaartjes voor de lezing zijn verkrijgbaar bij de balie van de Bibliotheek of via de website bibliotheekvelsen.nl.