Dit weekend: Opera Nabucco van Bel Canto

Dit weekend: Opera Nabucco van Bel Canto

Dit weekend staat Bel Canto op het podium van de stadsschouwburg Velsen met de prachtige opera Nabucco. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor zaterdag en zondag.

Het groots opgezette drama Nabucco van Verdi, is beroemd geworden door het meeslepende lied Va Pensiero het “Slavenkoor”, de roep om hulp van God en verlangen naar het vaderland. De opera is een uitdaging voor het Koor van het Velser Operakoor Belcanto. Het koor speelt een hoofdrol in deze productie als “het volk”.

Het verhaal van de onderdrukking van de Joden door Nabucco de koning van Babylon, de verwoesting van de tempel in Jerusalem kent vele vergelijkingen met de in deze eeuw gevoerde oorlogen met verwoeste steden en miljoenen mensen op de vlucht.

Drie kwartier voordat de voorstelling begint zal Huub van ’t Hek een voorbeschouwing geven over de opera. Op zaterdag om 19:30 uur en zondag om 13:15 uur.