Telstar trotseert sneeuwstorm en zegeviert

Telstar trotseert sneeuwstorm en zegeviert

Kon Telstar weer eens een keer de luis in de pels zijn? Na twee nederlagen, een zware 7-0 tegen Heracles met vreemd genoeg redelijk tegenspel en een kleine 0-1 tegen Eindhoven waar de ondergrens werd aangetikt, smachtte Telstar weer eens naar een positief resultaat. Dat diende dan te gebeuren in Kerkrade waar de plaatselijke trots, Roda JC, uit een diep dal is geklommen. Zo diep dat een Mexicaanse charlatan en beoogd suikeroom een paar jaar terug bijna de kans kreeg zijn leugenachtige praatjes in beleid om te zetten. Gelukkig keerde het gezonde verstand op tijd terug en werd de vermeende suikeroom letterlijk het stadion uitgejaagd.  Lokale ondernemers besloten een reddingsboei uit te werpen  en redden de club maar het rommelt in Kerkrade vanwege de teleurstellende sportieve prestaties. 

Telstar past zich het best aan

Het was bitterkoud in Kerkrade, weinig publiek op de tribunes en voor de rust gierde een onbarmhartige felle wind door het stadion, aanvankelijk inclusief natte sneeuw, later overgaand in dichte sneeuw waardoor het er even op leek dat het duel wellicht halverwege de rit zou worden afgelast. De gevoelstemperatuur lag in ieder geval dik onder het vriespunt. Telstar paste zich aanvankelijk het best aan, gaf verdedigend geen krimp en zag na twintig minuten de sterk spelende  David Min met een kiezelharde, magnifieke uithaal vlak langs de paal  van buiten het zestienmetergebied de openingsgoal scoren op een avond dat Friese rayonhoofden bij elkaar hadden kunnen komen en dat in maart!

David Min: een dikke plus!

Na rust werd het droog en, spelend naar de fanatieke eigen aanhang toe, nam Roda JC het heft in stevig in handen maar speelde te stroperig en voorzichtig om de weer als vanouds acterende Velsense-defensie te verontrusten. David Min zag al na een minuut of vijf met zijn inzet de Limburgse goalie met een fraaie save nog wel de 0-2 verhinderen, maar de 0-2 kwam er toch en wie anders dan Min stond wederom  nadrukkelijk aan de basis. De geboren Zaankanter liep op snelheid zijn tegenstrever eruit en werd binnen het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Er werd nog wel even gebakkeleid wie de strafschop moest nemen maar uiteindelijk klaarde Christos Giousis het klusje met een wat eigenaardig aandoend huppelpasje. Telstar zat zeven minuten voor tijd dus op rozen maar zag drie minuten later KKD topscorer Dylan Vente de aansluitingsgoal scoren met een minimaal balcontact, want hij verlengde een voorzet van de linkerkant met zijn teen. Roda JC schakelde een tandje bij, ontwikkelde enorme druk maar voor de goal waren’’ De Koempels’’ nogal machteloos, ideeëloos en krachteloos.

“ Verdiende overwinning’’

De spelers van Telstar liepen na het bevrijdende laatste fluitsignaal een voor een jubelend de catacombe in op weg natuurlijk naar een warme douche en met het zeer prettige gevoel op vreemde bodem de volle winst te hebben gegrepen. Een mooie revanche voor de laatste twee teleurstellende optredens.Een glunderende Mike Snoei:’‘’ Ik ben een trotse en vooral tevreden trainer. Ja, ik hoorde dat het balpercentage 75/25 was in het voordeel van Roda JC maar wij waren scherper en efficiënter en winnen hier toch wel verdiend. Christos Giouisis en David Min waren vanavond voorin lastig te bespelen voor ze en dat vervult mij met de nodige trots”, sloot hij zichtbaar blij en tevreden af.’’