Laura Ouderkerken: Politiek is een passie

Laura Ouderkerken: Politiek is een passie

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen was Laura Ouderkerken afgelopen dinsdag te gast. Laura woont in IJmuiden en is een alleenstaande moeder van twee pubers en manager bij Rijkswaterstaat in Noord-Nederland. Tijdens de uitzending vertelt ze hoe ze al jong met de politiek in aanraking is gekomen. Van 2018 tot 2022 was Laura lid van de VVD-fractie van de gemeenteraad van Velsen.

Nu staat Laura voor de VVD op nummer 10 van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen, die woensdag 15 maart plaatsvinden. Zij vertelt hoe ze het moederschap, haar baan en politieke ambities combineert. ‘Politiek is een passie en je doet het uit overtuiging’ aldus Laura. In de Provinciale Staten gaat zij zich inzetten voor de belangen van deze regio.  

Het volledige gesprek, afgewisseld met haar verzoeknummers, is in bijgaand geluidsfragment terug te luisteren. Zo ook het telefonisch interview met Cees de Baare over zijn onlangs verschenen gedichtenbundel ‘Zeeland in beeld en poëzie.