Weer energietoeslag in 2023

Weer energietoeslag in 2023
Foto: Pixabay

Velsen gaat mensen met een laag inkomen ook in 2023 helpen met hun hoge energierekening. De volle 1300 euro kan nog niet, maar nu 500 en later de rest, dat kan wél.

Kabinetsbesluit
Vorig jaar kregen mensen met een inkomen tot 120% van de bijstand 1300 euro energietoeslag. Van het kabinet mogen gemeenten hen ook dit jaar die toeslag geven; het kabinet geeft daar geld voor.

Alleen – het kan nu nog niet, vanwege de Participatiewet. Die moet eerst worden aangepast, en dat kost tijd. Om ervoor te zorgen dat inwoners toch 1300 euro krijgen, keert de gemeente nu eerst 500 euro uit, en in juni, als de wet is aangepast, volgt dan de rest: 800 euro.

Nog meer mensen?
Niet alleen de mensen die in 2022 die toeslag kregen, komen daar dit jaar misschien voor in aanmerking. Velsen gaat uitzoeken of het mogelijk is om ook mensen die vorig jaar geen toeslag kregen, daar dit jaar wel mee te helpen. Maar dat is nu dus nog niet zeker.