Bijzondere gast in live radioprogramma Helden van Velsen

Bijzondere gast in live radioprogramma Helden van Velsen
©RTV Seaport Thomas Jak

Afgelopen dinsdag was verslaggever Thomas Jak te gast in het live radioprogramma Helden van Velsen. Thomas is verslaggever voor RTV Seaport en NH Nieuws en heeft zijn vaste werkplek in Velsen-Noord. De wijk die tijdens het radioprogramma centraal staat.

Zo vertelt Thomas over waarom en hoe hij als verslaggever in Velsen-Noord is terecht gekomen en over zijn ervaring met de inwoners. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de raadpleging bij de inwoners van Velsen-Noord of het asielschip Silja Europa wel of niet langer mag blijven liggen.

Verder doet Thomas verslag van het gesprek dat de burgemeester vanmorgen had met de ras Velsennoordse Jopie Nijman. De burgemeester was op de koffie uitgenodigd door Jopie en haar man om over het asielschip te praten. Halverwege het radioprogramma wordt gebeld met Gé van der Lem die ook aanwezig bij het gesprek met de burgemeester. Aan hem wordt onder andere gevraagd hoe het komt dat de inwoners in Velsen-Noord zich vaak achtergesteld voelen.

In bijgaand geluidsfragment is het volledige programma Helden van Velsen te beluisteren.