‘’KKD Klassieker’’: treurig schouwspel

‘’KKD Klassieker’’: treurig schouwspel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Eerherstel stond vrijdag centraal voor Telstar. Niet alleen voor de smadelijke 3-0 afstraffing in F.C. Eindhoven eerder dit seizoen, maar zeker ook voor de blamerende 7-0 afstraffing die Telstar afgelopen vrijdag ten deel viel in Almelo. Een cruciaal duel om zich te mengen in de strijd om een plek in de nacompetitie tegen een Eindhoven dat na een zeer florissante start wat is weggezakt op de ranglijst. Met vijf nederlagen op rij als gevolg. Het leidde tot intensieve praatsessies in de lichtstad. In Velsen-Zuid werd door een supporter wat luchtiger gereageerd op de 7-0 afstraffing in Almelo.’’ Ach, je kunt beter ėėn keer met 7-0 verliezen, dan zeven keer met 1-0 toch?, grapte en relativeerde een nogal olijke seizoenkaarthouder sinds jaar en dag.

Geen fatsoenlijke, kansrijke aanval

Die supporter zal vrijdag op zeker wederom niet genoten hebben, want een ondermaats Telstar creëerde aanvallend niets concreets in een weinig verheffend duel en dolf met 0-1 het onderspit tegen een ploeg die ruim 500 minuten op een goal wachtte en daarvoor ‘’beloond’’ werd toen de Canadees Charles-Andreas Brym een doorgekopte corner bij de tweede paal halverwege het eerste bedrijf  ongehinderd (!) kon inkoppen. Even leek het er na rust op dat Telstar uit een ander vaatje ging tappen met wat opportunisme en duelkracht maar dat duurde heel kort en het vuurtje doofde snel tot een miezerige waakvlam. F.C. Eindhoven had geen kind aan Telstar, zag Mike Snoei en passant zijn drie spitsen wisselen en geloofde het aanvallend verder wel, in de wetenschap dat de tegenstander geen fatsoenlijke, kansrijke aanval kon opzetten. Tot overmaat van ramp deed het scorebord het ook al niet en waren de thuisfans het gehele duel meer in de weer met de wisselende tussenstand bij F.C. Zwolle dat Den Bosch met maar liefst 13-0 vernederde.

Ondermaats optreden Witte Leeuwen

Nee, Telstar bewees zich vrijdag absoluut geen goede dienst en een supporter vatte het kort na het duel treffend samen toen hij met een vriend zijn fiets opzocht.’’ Kijk, het middenveld creëerde geen moer, de spitsen werden niet gevoed en moesten het zelf maar uitzoeken en konden niets. Logisch toch dat we dan verliezen,’’ fulmineerde de radeloze fan tegen zijn kompaan. Zonder de geblesseerde Tom Overtoom en Anwar Bensabouh ontbeerde het middenveld durf, creatief vermogen en elan. Dat resulteerde in een tsunami aan breedtepasses en terugspeelballen op Ronald Koeman. Kortom: een zwaar teleurstellend optreden en absoluut geen sportieve revanche voor de ‘’wegtrekker’’ van vorige week in Almelo.