Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje
MirAnDa Trio

Dit weekend in ‘t Mosterzaadje: Ode aan de vrouwelijke componist en de klankkleuren van het MirAnDa trio

Allemaal vrouwen bij duo Du Toit Kooper.
Zaterdag 4 maart om 15.00 uur treden de klarinettiste Maria du Toit en de pianiste Vera Kooper op in ‘t Mosterdzaadje. Dit duo laat de genialiteit, creativiteit en veerkracht in de muziek van vrouwen horen. Maria du Toit wordt gezien als een van de top instrumentalisten van haar thuisland, Zuid-Afrika. De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. Zij hebben zich in dit programma helemaal laten inspireren door de muziek van vrouwen door de eeuwen heen. Dat ‘zij’ even goed kan componeren als ‘hij’ weten we anno 2023 wel, maar op de programmering zijn de vrouwen nog altijd sporadisch terug te vinden. Vanmiddag dus alles vrouw wat de klok slaat, met werken van Clémence de Grandval, Ida Gotkovsky, Maria Elisabeth von Sachsen-Meiningen, Alice Mary Smith, Ivy Priaulx Rainier, Lera Auerbach,, Germaine Tailleferre, Francine Aubin, Sarah Feigin.

Betoverende klankkleuren met het MirAnDa Trio.
Op zondag 5 maart om 15.00 uur geeft Het MirAnDa Trio in ‘t Mosterdzaadje een concert in de altijd weer verbazend mooie combinatie van harp, zang en fluit. Het zijn de harpiste Mirjam Rietberg, de zangeres Anna Azernikova en de fluitiste Dasha Beltiukova. Ooit studeerden zij met elkaar aan het conservatorium in Amsterdam waar hun samenwerking begon. Na al die jaren is hun vriendschap en het samenstellen van mooie programma’s de basis van een waar muziekfeest. Thema van dit programma is de muziek van componisten die zich lieten inspireren door volks- en zigeunermuziek. Ze nemen in wisselende combinaties, van solo, duo en trio, het publiek mee in de melancholie en uitbundigheid van Dvorak, Bartok, Ravel en Nino Rota.
Een kleurrijk, toegankelijk en gevoelig programma.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10