Amerikaans bedrijf maakt doorstart met papierfabriek Crown van Gelder

Amerikaans bedrijf maakt doorstart met papierfabriek Crown van Gelder

Crown Van Gelder gaat een doorstart maken. Dat bevestigen meerdere bronnen aan NH Nieuws. De nieuwe eigenaar is een Amerikaans bedrijf. Waarschijnlijk gaat het om EPAC Technologies uit Californië. Die partij was al klant van de papierfabriek in Velsen-Noord.

De 126-jarige papierfabriek uit Velsen-Noord vroeg twee weken geleden faillissement aan. Sindsdien voerden curatoren overnamegesprekken met verschillende bedrijven. De biedingstermijn is sinds dinsdag verstreken. Bij Crown Van Gelder werken 250 mensen. Hoeveel werknemers worden overgenomen door het Amerikaanse bedrijf is nog niet bekend.

Door NH Nieuwsverslaggever Fred Segaar en Thomas Jak, verslaggever Velsen-Noord namens RTV Seaport en NH Nieuws.