Bewoners reageren op flexwoningen Driehuis

Bewoners reageren op flexwoningen Driehuis

Vanavond, op 9 februari, vond het eerste deel van een raadsessie over woonruimte voor jongeren plaats. Eind januari vond al het eerste deel van deze sessie plaats. Deze ging zowel over het burgerinitiatief van Ap Ras, als over het plan van de gemeente om flexwoningen te plaatsen op drie locaties in Velsen. Er werden in het eerste deel veel vragen gesteld, vanavond moeten er antwoorden komen.

Tijdens het eerste deel van de sessie waren er verschillende insprekers. Eén daarvan was Bouke Evers. Hij sprak namens een groep betrokken bewoners uit Driehuis over de belangrijkste aandachtpunten en zorgen die zij hebben rondom de plannen voor flexwoningen op het voetbalveld van VV Waterloo.

Allereerst vraagt de groep bewoners aandacht voor de dorpsdialoog die enkele jaren geleden is gehouden. Inwoners van het dorp hebben uitgebreid meegewerkt en meegedacht over de toekomst van Driehuis. De uitkomsten werden een jaar geleden door de gemeenteraad vastgelegd in de Nota van Uitgangspunten. In die Nota staat onder andere op welke locaties woningbouw zal worden ontwikkeld. Op het terrein van VV Waterloo werden 40 woningen ingedeeld. Een jaar later komt de gemeente met het plan om daar 40 tot 60 flexwoningen van te maken. En daar is de buurt niet blij mee. “Beloofd is beloofd”, stelt de groep.

Verder doet de groep rondom de buurttuin. Dit buurtinitiatief werd door de gemeente toegestaan onder de nadrukkelijke voorwaarde dat deze tijdelijk zou zijn totdat er woningbouw zou komen. Toch vragen de inwoners of er ruimte is in de nieuwe plannen om de buurttuin te behouden omdat de tuin verbinding kan bieden in de buurt.

De inwoners vragen daarnaast aandacht voor ‘Bewust Bewonen’ in de flexwoningen. Zij hopen dat er op de locatie bewoners komen die zich willen vestigen en willen integreren in het dorp. En het vooral samen met elkaar mooi wil houden.

Bovendien heeft de groep behoefte aan antwoorden en kaders. Zij willen graag een samenhangend geheel zien in de verschillende toekomstplannen die er liggen.

Vanavond wordt de raadsessie voortgezet en zal de wethouder vragen beantwoorden. Een samenvatting van de raadsessie van RaadspleinTV is vanaf vrijdagochtend 10 februari te zien op rtvseaport.nl.