Luister terug: Martin Kooiman en Ab Ras tijdens Helden van Velsen

Luister terug: Martin Kooiman en Ab Ras tijdens Helden van Velsen

Afgelopen dinsdag was Martin Kooiman tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen te gast om toe te lichten wat zijn visie is op diverse actuele thema’s (inclusief de politieke!) in Velsen. 

Martin besprak verschillende praktijkgevallen: hoe hij middels een twitterrel in 2010 de VVD fractie wist weg te sturen. Het teruglopende vertrouwen in de politiek. Tevens zijn bijdrage aan een landelijke (VVD) denktank. Ook zijn motivatie om Forza Velsen op te richten kwam aan bod. 

De leefbaarheid (o.a. de sociale kern is weg, de jeugd trekt weg) en bereikbaarheid (bijvoorbeeld in het havengebied kunnen stagiaires niet bij de bedrijven komen en de toeristen (DFD) moeten met hun rolkoffers grote afstanden overbruggen) werden uitgebreid besproken. Op beide laatste thema’s scoren we volgens Martin dus steeds slechter en aanpakken is nu nodig.

Tijdens de uitzending werd gebeld met Ab Ras over zijn initiatief om flexwoningen in Velsen te plaatsen. Ab vertelde over de noodzaak van goede huisvesting en over inzet, maar ook misverstanden van de gemeente ten aanzien van zijn initiatief.

Aan het eind van deze uitzending werd er gebeld door diverse luisteraars waarmee werd aangetoond dat het programma Helden van Velsen een groeiende aandacht krijgt. 

Al met al een mooie en interessante uitzending!

Luister hier de gehele uitzending van gisteren.