Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Pianiste Lucia Paradiso en Pianotrio

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Pianiste Lucia Paradiso en Pianotrio
Lucia Paradiso

Pianorecital
Op zaterdag 14 januari om 15.00 uur treedt in ‘t Mosterdzaadje de befaamde Italiaanse pianiste Lucia Paradiso op. Naar haar komst, voor het eerst in ‘t Mosterdzaadje, wordt reikhalzend uitgekeken. Lucia Paradiso heeft een programma samengesteld met Duitse Romantiek op het hoogste niveau. Muziek van Robert Schumann (Papillons, op.2 en Faschingschwank aus Wien op. 26), Clara Schumann-Wieck (4 Pièces fugitives op.15 en Drei Romanzen op.21) en Johannes Brahms (Klavierstücke, op.118)

Het echtpaar Schumann en de jonge Brahms. Een hechte vriendschap en grote waardering voor elkaars werken. Clara Wieck, de concertpianiste van wereldformaat, trouwt ondanks tegenwerking van haar vader met de grote componist Robert Schumann. De jonge Brahms wordt in het grote gezin gastvrij ontvangen en Schumann noemt hem een genie. Na de dood van Robert is de mysterieuze band tussen Clara en Johannes altijd gebleven. De muziek van Brahms heeft Lucia Paradiso op cd gezet. Ze zal er vast wel meenemen voor verkoop.

Lucia Paradiso, komt uit Matera, Zuid-Italië. Daar aan het Conservatorium studeerde zij af met eervolle vermeldingen. Viel in de prijzen op internationale concoursen. Vervolgens specialiseerde zij zich in kamermuziek en in de Suzuki lesmethode voor gebruik in het onderwijs.

TRIO 258
Zondag 15 januari om 15.00 uur treedt TRIO 258 op in ‘t Mosterdzaadje. Pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, zijn drie bevlogen musici met een rijke kamermuziek historie in binnen- en buitenland. Ze hebben een programma samengesteld met werken van Beethoven , Rachmaninov,  Sjostakovitch en Ravel. 
Het pianotrio ontstond in 2015 in de repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 in Amsterdam. De verdieping boven het atelier van vioolbouwer Matthieu Besseling. Hij bouwde daar de cello voor zijn zoon. Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg, was te gast in diverse Radio4 -programma’s en bij PodiumWitteman. Ze schitterden op het Storioni Festival. Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend samen op zoek naar de ultieme klankkleur, een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij. Collecte na afloop met richtlijn €10