Uniek concert van Bløf in de Flashback Party Special

Uniek concert van Bløf in de Flashback Party Special

Op 10 januari is Richard van Dorp weer terug van vakantie en begint hij het nieuwe jaar meteen goed! Je kan nu iedere week van 20 tot 21 uur luisteren naar een concert in de Flashback Party Special, van 21 tot 23 uur goud van oud in de reguliere Flashback Party en van 23 tot 00 uur gevolgd door het nieuwe programma Nederpop Gold, met nonstop-muziek van o.a. The Motions, Q65, Golden Earring, Alquin, Mai Tai en Supersister.

Op dinsdagavond 10 januari 2022 kan je in de Flashback Party Special luisteren naar het unieke Marlboro Flashbacks Tour, Bløf doet Doe Maar dat gehouden werd op 23 maart 1999 in Café Bacchus in Leiden.

De Marlboro Flashbacks Tour was een muziektournee dat begon in 1996, waarbij bekende Nederlandse bands nummers speelden van andere bekende artiesten. Marlboro Flashbacks werd georganiseerd door Marlboro, dat via deze manier reclame maakte in de muziekbranche. Door niet direct reclame te maken, maar slechts hun naam te ontlenen aan het evenement, ontdoken ze de toenmalige regels op tabaksreclame. In de eerste jaren werden veelal gevestigde artiesten gevraagd om een flashback te verzorgen. Later werden dat meer en meer opkomende bands.

Wanneer de organisatie van Marlboro Flashbacks de net in opmars komende Zeeuwse band Bløf vraagt voor een aantal optredens, kiest Bløf voor het repertoire van de legendarische groep Doe Maar omdat er niet veel keus was en de voormalige manager van Doe Maar Frank van der Meijden, ook hun huidige manager was. De keus was dus snel gemaakt. Tijdens dit optreden speelt Bløf een uitvoering van hun hit Aan De Kust in reggae-style. De originele leden van Doe Maar zijn zelf aanwezig bij het concert en worden zo geïnspireerd door de optredens van Bløf, dat ze besluiten weer (kortstondig) bij elkaar te komen.

Op 1 november 1999 maakten Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg tijdens een persconferentie in Amsterdam bekend dat Doe Maar weer (eenmalig) bij elkaar zou komen. Aangekondigd werden twee concerten in Ahoy’, een studio- en een live-album. Vanaf dat moment keerde de Doe Maar-gekte terug in Nederland en groeide het aantal aangekondigde optredens door de verrassend grote belangstelling snel uit tot boven de tien.

In 2002 werd de reclame voor tabaksproducten nog meer aan banden gelegd. De laatste concerten werden daarom gegeven onder de naam Flashbacks, maar wel nog duidelijk in de stijl van Marlboro. Hierna trok de sigarettenfabrikant de stekker uit het project.