Kerstconcert door The Carole’s Kings en de Notenkrakers Suite

Kerstconcert door The Carole’s Kings en de Notenkrakers Suite
Maria Prokofieva

Kerstconcert door The Carole’s Kings
Op zaterdag 24 december om 15.00 uur is in ‘t Mosterdzaadje een Kerstconcert in Engelse sfeer te beleven. The Carole’s Kings is de naam van het gelegenheidskoor dat al jarenlang in de Kersttijd bij verschillende gelegenheden concerten geeft. De musici zijn allen verbonden aan het koor van de Nationale Opera en scheppen er veel plezier in om met hun prachtige stemmen de sfeer in deze tijd te verhogen. De uitvoerenden zijn: Kiyoko Tachikawa (sopraan), Sophia Patsi (alt), Maria Kowan (alt),Richard Prada (tenor) en Ian Spencer (bas). De begeleiding is in handen van pianist Kana Yamaguchi en fluitiste Carole Spencer.

Behalve de traditionele Britse Carol’s, ook kerstmuziek uit de Oekraïne, Amerika en Frankrijk. Het publiek zal soms uitgenodigd worden mee te zingen. Een mooie inleiding op Kerstmis.

Maria Prokofieva en de Notenkraker
Tweede Kerstdag, maandag 26 december om 15.00 uur speelt de pianiste Maria Prokofieva  de pianobewerking van het ballet ‘De Notenkraker Suite’ van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.  Muziek die onlosmakelijk verbonden is aan het kerstfeest. Uitgevoerd worden de meest bekende en zo geliefde  muziek uit dit ballet over het magische kerstsprookje. Maria Prokofieva zal met haar parelende spel de juiste klankkleuren weten te vinden in deze schilderachtige muziek. Echt een kerstcadeautje, deze even opgewekte als melancholische muziek van Tsjaikovski.

’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Toegang vrij. Na afloop collecte met richtlijn van €10