Pianokwintet door topmusici en Kerstsprookje voor jong en oud

Pianokwintet door topmusici en Kerstsprookje voor jong en oud
Yolanthe Cornelisse en Piet Paree

Rietveld Ensemble en Marja Bon
Op zaterdag 17 december om 15.00 uur is de pianiste Marja Bon samen met het Rietveld Ensemble in ‘t Mosterdzaadje. Daar dompelen topmusici het publiek in de muziek van Alban Berg (4 Stücke opus 5 voor klarinet en piano), het Pianokwintet van Alfred Schnittke en trio voor klarinet, cello en piano van Ludwig van Beethoven. Uitvoerenden zijn: Nancy Braithwaite- klarinet, Elisabeth Perry – viool, Richard Wolfe – altviool en Mattias Naegele – cello.

De leden van het befaamde Rietveld Ensemble zijn conservatorium docenten, solisten en hoofdrolspelers van grote Nederlandse orkesten. De naam van het ensemble is geïnspireerd op de  Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964). Een groot deel van het repertoire voor het Rietveld Ensemble is tijdens zijn leven geschreven. De pianiste Marja Bon bij heeft als pianiste van het Schönberg Ensemble eveneens haar sporen in de muziekwereld meer dan verdiend. En de muziek uit de tijd van Rietveld is haar op het lijf geschreven. Een concert op top niveau.

Kerstsprookje voor het hele gezin.
‘De belofte van de harpspeler’ is een muzikaal Kerstverhaal dat op zondag 18 december om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje wordt uitgevoerd door Yolanthe Cornelisse (harp en muzikale composities) en Piet Paree (verteller en bewerker van dit van oorsprong oude sprookje). Een hartverwarmende voorstelling voor jong en oud. Het is een verhaal vol belofte en verwachting.  

Yolanthe en Piet werken al jaren samen en doen hun optredens met verschillende muzikale verhalen op markante plekken in Noord Holland. Vorig jaar waren zij met hetzelfde verhaal te gast in ’t Mosterdzaadje. Omdat er toen vanwege corona maatregelen maar weinig mensen in het publiek mochten, besloten we om de mensen die het toen gemist hebben, een nieuwe kans te geven. Maar ook de mensen die er al waren kunnen het nog een keer meemaken.

’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Toegang vrij, collecte na afloop met een richtlijn van €10