Santa Kids Games op plein 1945

Santa Kids Games op plein 1945
Archieffoto van de Santarun Foto RTV Seaport / Ton van Steijn

Aanstaand weekend wordt er volop kerst gevierd in de gemeente. In IJmuiden is het Kerst in het Centrum. De Lange Nieuwstraat staat vanaf Marktplein tot aan plein 1945 helemaal in het teken van de kerst. Er is muziek, glühwein en warme chocolademelk. Kinderen tussen 7 en 11 jaar kunnen zaterdagmiddag ook meedoen aan de The Santa Kids Games die door de Rotary Club Velsen georganiseerd worden.

Tussen 15 en 17 uur zullen er ongeveer 100 kinderen rondrennen in kerstmanpakken. Er worden verschillende activiteiten en spellen voor de kinderen uitgestald. Zij volgen een route van stationnetje naar stationnetje. Er is warme chocolademelk en gezellig muziek. In samenwerking met Dans- en Balletstudio Jolein wordt er volop gedanst. Ook ouders en grootouders zijn van harte welkom om aan het feest deel te nemen en de kids aan te moedigen. Om 17.00 uur wordt de dag feestelijk afgesloten op het grote plein.

De Santa Kids Games zijn bedacht en georganiseerd door de Rotary Club Velsen, in nauwe samenwerking met Citymarketing Velsen en de BIZ van het centrum IJmuiden. Deelnemen is gratis en aanmelden kan via het mailadres skg@rcvelsen.nl

Ook in het winkelgebied van Santpoort-Noord en Velserbroek worden er activiteiten georganiseerd voor de kerst.

In bijgaand geluidsfragment licht Egbert Wilmink van de Rotary Club Velsen de Santa Games toe.