Voorzitter Wijkplatform Zee-en Duinwijk: we moeten deze wijk ontlasten

Voorzitter Wijkplatform Zee-en Duinwijk: we moeten deze wijk ontlasten
©RTV Seaport

Afgelopen dinsdag was Alex van der Molen, voorzitter van het Wijkplatform Zee- en Duinwijk, te gast in het live radioprogramma Helden van Velsen. Een Wijkplatform bestaat uit vrijwilligers die in de wijk wonen en opkomen voor de belangen van de bewoners. En dat motiveerde Van der Molen om zich kandidaat te stellen voor het bestuur.

Hij vertelt over de laatste initiatieven die door het Wijkplatform zijn genomen zoals de kennismakingsbijeenkomst met de wijkagenten en boa’s en de bijeenkomst waarbij burgemeester Dales aanwezig was. Verder ging van der Molen in op de stand van zaken van de locaties die met wethouder Verwoort bezocht zijn tijdens de laatste wijkschouw in september.

Ook de wijk Zee- en Duinwijk gaat gebukt onder de drugsproblematiek. Volgens Van der Molen speelt werkeloosheid met name bij de jeugd hierbij een grote rol. Hij pleit voor een gezamenlijke aanpak in met name de kwetsbare wijken gecoördineerd vanuit de gemeente.

Als laatste wordt ingegaan op het bouwen van flexwoningen op het braakliggend terrein tussen voetbalvereniging SVIJ en sporthal Zeewijk.

Het hele interview is in bijgaand geluidsfragment te beluisteren