Dit weekend: Pianiste Ischico Velzel en Panfluitduo Mugurel

Dit weekend: Pianiste Ischico Velzel en Panfluitduo Mugurel
Marlies de Roos & Nadja Spooren

Een meesterwerk uit paniek ontstaan.
Op zaterdag 10 december om 15.00 uur is de pianiste Ischico Velzel te gast in ‘t Mosterdzaadje. Deze gevierde pianiste heeft op haar programma werken van Messiaen, Granados, Hamasyan, Babadjanian en Rachmaninff.
De sfeer in ‘t Mosterdzaadje helpt Ischico om haar creativiteit te omarmen en nieuwe stijlen en stukken te presenteren. Zo zit er een heel Armeens blok in haar programma waarin klassiek, jazz en volksmuziek bij elkaar komen. Zij opent het concert met Olivier Messiaen, een soort muzikale meditatie. Van Granados horen we een klaagzang over de verdwenen nachtegaal van een Spaans meisje. Tot slot Moment Musicaux van Rachmaninoff. ‘Hij schreef deze suite nadat hij beroofd was in de trein en op een snelle manier geld moest verdienen. Uit deze paniek is een meesterwerk ontstaan’.
Ischico studeerde in Barcelona en in Schotland. Van beide conservatoria kwam ze terug met een Master diploma en een vernieuwde kijk op muziek.

Roemeens en Klassiek en twee panfluiten.
Op zondag 11 december om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje twee panfluitistes op. Nadja Spooren en Marlies de Roos. Samen vormen zij het duo Mugurel. De muziek die ze samen ten gehore brengen weerspiegelt de veelzijdigheid van beiden. Roemeense folklore en klassieke muziek gaan in gesprek met nieuwe muziek. Dit zorgt voor een divers programma met meeslepende ritmes, verrassende melodieën en verstilde muziek. Het lied staat centraal: zowel instrumentaal als gezongen.
De musici Nadja Spooren en Marlies de Roos hebben muzikaal een andere achtergrond. Nadja komt uit de klassieke hoek en Marlies uit de Roemeense traditie. In 2018 besloten ze om hun krachten te bundelen.
Nadja Spooren studeerde panfluit en zang aan het conservatorium van Amsterdam. Maakt deel uit van verschillende ensembles, is afgestudeerd in Engelse Taal en Letterkunde en professioneel verhalen vertelster.
Marlies de Roos, speelt naast panfluit ook cymbalon en studeerde zang aan de Schumann Academie. Ze is veelgevraagd in diverse Roemeense ensembles en heeft haar eigen lespraktijk.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl
Half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, bijdrage met richtlijn van €10 euro wenselijk