Concert Sweet d’Buster in de Flashback Party Special

Concert Sweet d’Buster in de Flashback Party Special

Op dinsdagavond 6 november 2022 van 20 tot 21 uur is er in de Flashback Party Special een bijzonder sfeervolle live-opname te horen van Sweet d’Buster op het POPOS-Festival in Oss uit 1979. Luister mee via 107,8 FM.

Sweet d’Buster was een Nederlandse popgroep die optrad tussen 1975 en 1981.

Sweet d’buster werd door saxofonist Bertus Borgers in 1975 opgericht. Borgers had een jaar daarvoor een tournee door de Verenigde Staten gemaakt met de Golden Earring en na terugkeer in Nederland kreeg hij een platencontract bij Ariola aangeboden naar aanleiding van een demo die hij in 1974 had gemaakt met de Golden Earring en The Paay Sisters (Patricia en Yvonne Paay).

Voor zijn nieuwe band trok hij Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums), beide uit Cuby and the Blizzards, en Robert Jan Stips (toetsen en zang) aan. Stips had toen al een zeer succesvolle carriére achter de rug als frontman van de band Supersister en als toetsenist bij de Golden Earing. Aan deze all-star bezetting werd ook nog Paul Smeenk (gitaar) en Broer Bogaart (percussie) aan toegevoegd. Bogaart maakte korte tijd deel uit van Sweet d’Buster, en stapte al snel op om zijn eigen band op te gaan richten.

Na drie succesvolle albums verlieten Stips en Lafaile de band en werden vervangen door Rinze Posthuma (toetsen) en drummer Jan Pijnenburg (ex-Lucifer, Doe Maar). Als gevolg van de tegenvallende verkoop van het vierde album, meningsverschillen met de platenmaatschappij en een afnemend aantal optredens werd in 1980 besloten om de stekker er voorgoed uit te trekken.