Engelmundus en meer presenteert . . Katell Chevalier

Engelmundus en meer presenteert . . Katell Chevalier
Foto door William Rutten

Na het succes van Chansons op tv heeft de Engelmunduskerk in Oud Velsen dé ambassadrice van het(eigentijdse) Franse lied in Nederland kunnen boeken voor een concert. Katell treedt op 27 november in de kerk.

Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. Je kunt de in Frankrijk geboren zangeres zonder overdrijven dé ambassadrice van het (eigentijdse) Franse lied in Nederland noemen. Het grote publiek leerde Katell in 2016 kennen door The Voice of Holland. Alle jurystoelen draaiden in haar richting, toen ze nog maar net was begonnen aan haar krachtige versie van Stromae’s “Formidable”.

Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar dus Stromae. Daarnaast pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Vaak in een verrassend, akoestisch jasje, waarbij Katell ook van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans zingt of juist omgekeerd.  

De soms fluwelen en soms krachtige zang van deze rasartieste raakt je diep in je hart. Een echte toneelpersoonlijkheid, vond ook de jury van het Concours de la Chanson, dat ze in 2010 won. In Retour Amsterdam-Paris staan dezelfde topmuzikanten Katell terzijde met wie ze de finale bereikte van het programma We Want More in 2021. 

Zang: Katell 
Piano: Mathijs van Til
Viool: Sietse van Gorkom
Contrabas: Pieter Althuis 

De zaal gaat om 14.30 uur open. De voorstelling begint om 15.00 uur.
Duur van optreden : 2 x 45 minuten met pauze.
Kosten: € 15, inclusief een drankje. Kaarten zijn te bestellen bij voorkeur via de website engelmunduskerkoudvelsen.nl of anders telefonisch 06-18921501.