Vanavond en morgen: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat door de Jonge Stem

Vanavond en morgen: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat door de Jonge Stem

Jeugdmusicalgroep de Jonge Stem voert vrijdag 18 en zaterdag 19 november een kleurrijke musical op in de Stadsschouwburg Velsen. De groep vertelt het verhaal van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in een modern jasje. Kaartjes kunnen nog besteld worden via de website van de Stadsschouwburg Velsen.

De bekende musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice wordt door musicalgroep De Jonge Stem naar deze tijd gehaald. Het artistieke team, bestaande uit Erik Goetjaer, Maarten van Schalm, en Bas Jongsma, hebben elementen en zangstijlen uit de jaren ’60 vertaald naar de moderne tijd.

“Dreamcoat” vertelt het verhaal van Joseph, die de bijzondere gave heeft om dromen te kunnen verklaren. Hij is het lievelingskind van zijn vader, tot jaloezie van zijn broers en zussen. Zij bedenken een plan en verkopen Joseph aan het uitzendbureau Tempel Team. Als alles verloren lijkt te zijn, gloort er plotseling een sprankje hoop… de farao heeft slaapproblemen en Joseph is de enige die hem kan helpen…

De Jonge Stem is specifiek voor leden tussen de 12 en 22 jaar en bestaat al 69 jaar. De musicalgroep zet normaal elk jaar in november een musical op de planken, maar wegens coronabeperkingen was dat twee jaar niet mogelijk. In februari kon het weer voor het eerst, toen voerde de groep The Addams Family op. Het verhaal van The Addams Family is vrij donker en sinister. “Deze musical moest daarom vrolijk, kleurig licht en leuk zijn, met een mooi verhaal wat over verbinden gaat.” legt Renata Kuling, voorzitter van de Jonge Stem, uit.

Volgend jaar zal de musical ‘All Shook Up’ worden opgevoerd. Geïnteresseerden voor die musical kunnen al auditie doen bij de Jonge Stem.

Kaartjes voor Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat kunnen nog besteld worden via stadsschouwburgvelsen.nl.